Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Οδηγίες κοινότητας του YouTube

Οδηγίες κοινότητας του YouTube Σεβαστείτε την κοινότητα του YouTube
Δεν απαιτούμε να δείχνετε τον σεβασμό που θα δείχνατε μόνο σε ιερωμένους ή ηλικιωμένους. Απλώς μην κάνετε κατάχρηση του ιστότοπου. Για κάθε νέα λειτουργία της κοινότητας στο YouTube, απαιτείται ορισμένος βαθμός εμπιστοσύνης. Σας δείχνουμε εμπιστοσύνη όσον αφορά την υπευθυνότητα και εκατομμύρια χρήστες τιμούν την εμπιστοσύνη που δείχνουμε. Θα θέλαμε να είστε ένας από αυτούς.

Μην υπερβείτε τα όρια
Ακολουθούν μερικοί απλοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα:



* Το YouTube δεν δημιουργήθηκε για πορνογραφικό ή ρητά σεξουαλικό περιεχόμενο. Αν αυτό αντιστοιχεί στην περιγραφή του βίντεό σας, ακόμη και αν το βίντεο έχει εσάς ως πρωταγωνιστές, μην το δημοσιεύσετε στο YouTube. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι συνεργαζόμαστε με τις αστυνομικές αρχές και αναφέρουμε την εκμετάλλευση παιδιών. Διαβάστε το Κέντρο ασφάλειας και προστατέψτε την ασφάλειά σας στο YouTube.
* Μην δημοσιεύετε βίντεο που απεικονίζουν ανηλίκους να καπνίζουν ή να καταναλώνουν αλκοόλ ή άλλες δραστηριότητες, όπως κακοποίηση ζώων, χρήση ναρκωτικών ή κατασκευή εκρηκτικών.
* Δεν επιτρέπονται σκηνές υπερβολικής ή αναίτιας βίας. Αν στο βίντεό σας εμφανίζεται κάποιο άτομο που τραυματίζεται, δέχεται επίθεση ή εξευτελίζεται, μην το δημοσιεύσετε.
* Το YouTube δεν είναι ιστότοπος που έχει σκοπό να σοκάρει. Μην δημοσιεύετε ανάρμοστα βίντεο με ατυχήματα, πτώματα ή παρόμοιες σκηνές με σκοπό να προκαλέσουν σοκ ή αποστροφή.
* Σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα. Μεταφορτώνετε μόνο βίντεο που έχετε δημιουργήσει εσείς ή έχετε εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσετε. Αυτό σημαίνει να μην μεταφορτώνετε βίντεο που δεν έχετε δημιουργήσει εσείς και να μην χρησιμοποιείτε περιεχόμενο στα βίντεό σας, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου κατέχει κάποιος άλλος, όπως μουσικά κομμάτια, αποσπάσματα προγραμμάτων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα ή βίντεο που έχουν δημιουργήσει άλλοι, χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις Συμβουλές για τα πνευματικά δικαιώματα.
* Υποστηρίζουμε την ελευθερία του λόγου και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός στην έκφραση μη δημοφιλών απόψεων. Δεν επιτρέπουμε, όμως, τη ρητορική μίσους (ρητορική, με την οποία κάποιος επιτίθεται ή μειώνει μια ομάδα βάσει φυλετικής ή εθνικής προέλευσης, θρησκείας, ειδικών αναγκών, φύλου, ηλικίας, ιδιότητας αποστράτου και σεξουαλικού προσανατολισμού/ταυτότητας φύλου).
* Οι περιπτώσεις ληστρικής συμπεριφοράς, παρακολούθησης, απειλών, παρενόχλησης, εκφοβισμού, παραβίασης του απορρήτου, αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων άλλων ατόμων και προτροπής για εκτέλεση πράξεων βίας ή για παραβίαση των Όρων Χρήσης λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη. Οποιοσδήποτε πράττει κάποιο από τα προηγούμενα, ενδέχεται να αποκλειστεί μόνιμα από το YouTube.
* Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο δεν αρέσει σε κανέναν. Μην δημιουργείτε παραπλανητικές περιγραφές, ετικέτες, τίτλους ή μικρογραφίες για να αυξήσετε τις προβολές. Δεν είναι θεμιτό να δημοσιεύετε μεγάλο όγκο μη στοχευμένου, ανεπιθύμητου ή επαναλαμβανόμενου περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων σχολίων και προσωπικών μηνυμάτων.


Λάβετε αυτούς τους κανόνες σοβαρά υπόψη και ενστερνιστείτε τους. Μην αναζητάτε παραθυράκια ή άλλους τρόπους για να παρακάμψετε τους κανόνες—απλώς καταλάβετέ τους και προσπαθήστε να σεβαστείτε το πνεύμα τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε τις Συμβουλές και οδηγίες κοινότητας.
Επιβάλλουμε αυτές τις οδηγίες

Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με εμάς παρά με εσάς. Το προσωπικό του YouTube ελέγχει βίντεο που έχουν επισημανθεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για να διαπιστώσει αν παραβιάζουν τις οδηγίες της κοινότητας. Αν τις παραβιάζουν, τα καταργούμε. Μερικές φορές ένα βίντεο δεν παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας, ενδέχεται όμως να μην είναι κατάλληλο για όλους. Αυτά τα βίντεο ενδέχεται να είναι ακατάλληλα για ανηλίκους. Οι λογαριασμοί τιμωρούνται για παραβιάσεις των οδηγιών της κοινότητας, και σοβαρές ή επανειλημμένες παραβιάσεις ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα τον τερματισμό του λογαριασμού. Αν ο λογαριασμός σας τερματιστεί, δεν θα σας επιτραπεί να δημιουργήσετε νέους λογαριασμούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιβολής των οδηγιών της κοινότητας και με τις συνέπειες της παραβίασής τους, επισκεφθείτε το Κέντρο βοήθειας.
Το YouTube υπάρχει για την κοινότητα

Μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι η δική σας κοινότητα! Κάθε χρήστης του YouTube διαμορφώνει την ουσία του ιστότοπου, γι' αυτό μην φοβηθείτε να συμμετάσχετε!

* Απολαύστε τον ιστότοπο. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να δείτε, και πολλοί που κάνουν φανταστικά πράγματα—μπορεί να είστε κι εσείς ένας από αυτούς! Ο εξοπλισμός γίνεται συνεχώς φθηνότερος και ευκολότερος στη χρήση, γι' αυτό λάβετε μέρος και απολαύστε το.
* Εκφραστείτε ελεύθερα. Τα σχόλια αποτελούν μέρος της εμπειρίας και όταν τα κάνετε με σεβασμό μπορείτε να δημιουργήσετε νέες φιλίες, να μοιραστείτε ιστορίες και να απολαύσετε περισσότερο το YouTube. Γι' αυτό σχολιάστε, αξιολογήστε βίντεο, δημοσιεύστε τις δικές σας απαντήσεις σε βίντεο που σας ενδιαφέρουν, συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς—η δραστηριότητα είναι έντονη και μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς με πολλούς τρόπους.
* Ενδέχεται να μην σας αρέσουν όλα όσα βλέπετε. Ένα μέρος του περιεχομένου ενδέχεται να είναι προσβλητικό για εσάς—αν διαπιστώσετε ότι παραβιάζει τους Όρους Χρήσης, κάντε κλικ στο κουμπί "Επισήμανση" κάτω από το βίντεο που βλέπετε για να το υποβάλετε για έλεγχο από το προσωπικό του YouTube. Αν δεν παραβιάζει τους Όρους, απλώς κάντε κλικ σε κάτι διαφορετικό—γιατί να χάνετε τον χρόνο σας βλέποντας βίντεο που δεν σας αρέσουν;

Αυτά! Ευχαριστούμε για την ανάγνωση! —Η ομάδα YouTube


Οδηγίες κοινότητας του YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια: